7 червня: що було в Сумах і Сумській області у середу

ВС 07 июня 2023 в 12:55

Війна з росією


Вночі та вранці агресор завдав 13 ударів по Білопільській, Миколаївській та Юнаківській громадах. Унаслідок прямого влучання вибухового пристрою, скинутого БпЛА типу "Шахед", на приватний житловий будинок, що розташований в одному із сіл у Юнаківській громаді, під завалами будинку загинули двоє мирних мешканців і є один поранений.

Напередодні 6 червня ворог обстріляв понад 70 разів сім громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Шалигинську та Юнаківську. Були задіяні артилерія, безпілотник і міномети. Наслідки обстрілів і бомбардування: пошкоджено 9 приватних будинків, господарські будівлі, гараж і лінію електропередач.

Упродовж дня 7 червня російські війська 153 рази піддали обстрілу 10 громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було пошкоджено адміністративну будівлю сільської ради, колишній дитячий садок, церкву, склад підприємства, вантажний автомобіль і знищено 4 т пшениці.

Каховська катастрофа


Брехливі злочинні російські медіа продовжують нахабно звинувачувати Україну у вибуху дамб Каховської ГЕС. Яким же цинізмом і підлістю потрібно володіти, щоб брехати всьому світові, який прекрасно знає, що вибух дамб - справа рук росії-терориста. росія - бур'ян на тілі Землі. Відомо, як чинять із бур'яном: його не намагаються облагородити, а нещадно знищують. росія повинна відповісти за свої злочини в Україні!


За попередньою оцінкою експертів, на будівництво нової Каховської ГЕС знадобиться 1 млрд. доларів, на відновлення дамб піде не менше ніж п'ять років, а ефект від екологічної та техногенної катастроф наростатиме з кожним роком.

Сумщина, як і інші регіони України, надасть допомогу жителям областей, які постраждали від повені, спричиненої підривом Каховської ГЕС. Наразі готується колона вантажівок, які найближчими днями-двома повезуть жертвам катастрофи запаси води, пластикові каністри, бронежилети, теплопушки та інші матеріальні засоби, виділені з обласного гуманітарного штабу.

Із вдячністю до ЗСУ


У Сумах на перетині вулиць Набережна річки Сумки та Воскресенська КП "Зеленбуд" висадило клумбу з 3,5 тисяч рослин (альтернатери та чорнобривці) у формі напису "Збройні Сили України". У планах підприємства посадити ще одну патріотичну клумбу. Вона буде у вигляді карти України.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

37
Комментариев
0
Просмотров
1809
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.