4 січня: як минув у Сумах і Сумській області четвер

ВС 04 января 2024 в 23:55

Війна з росією


Уночі та вранці війська ворога 18 разів ударили з артилерії та мінометів по Дружбівській і Краснопільській громадах. Упродовж дня загарбники 38 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, гранатометів і мінометів п'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську та Хотинську.

Напередодні, 3 січня, у Великій Писарівці внаслідок обстрілу загинула жінка. У неї залишилася донька, якій 5 січня виповниться 10 років. Раніше у жінки загинув батько. Також унаслідок обстрілів Великописарівської громади було пошкоджено багатоквартирний будинок, два подвір'я, три автомобілі, магазин, аптеку та нежитлове триповерхове приміщення.

Серед українських захисників, яких вдалося повернути з російського полону, двоє мешканців Тростянця, один - Глухова та один - Шостки.

Відновлення Сумщини


У п'ятиповерховому житловому будинку в Тростянці, що був сильно пошкоджений під час російської окупації цього міста, будівельники відновили дах і залізобетонні перекриття, встановили металопластикові вікна, балконні рами, перегородки з газобетонних блоків і несучі стіни, розпочали електромонтажні роботи. На черзі утеплення зовнішніх стін будинку, відновлення систем водозабезпечення та каналізації.

Негода


Для прибирання снігу на вулицях Сум 4 січня було задіяно 44 одиниці техніки та 203 працівники, зокрема 130 двірників.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

20
Комментариев
0
Просмотров
1391
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.