4 квітня: головні події в Сумах і на Сумщині цього дня

ВС 04 апреля 2023 в 23:32

Війна з росією


Рівно рік тому, 4 квітня 2022 року, територія Сумської області була повністю очищена від російських загарбників.

Сьогодні впродовж дня російські вояки ополчилися проти трьох громад: Білопільської, Краснопільської та Середино-Будської. Було завдано 122 удари з гранатометів і мінометів. Унаслідок обстрілів було пошкоджено приватні будинки та лінію електропередач. На одне із сіл у Краснопільській громаді з ворожого БпЛА було скинуто два вибухові пристрої. Осколками було поранено одного мирного жителя та пошкоджено торговельну будівлю.

Міжнародна співпраця


Суми та Сумську громаду відвідали представники Посольства Франції в Україні. На зустрічі міської влади з гостями з Франції було обговорено стратегію післявоєнної відбудови Сумської громади. Зокрема, були розглянуті проблеми зруйнованих і пошкоджених унаслідок війни будівель, недостачі комунального транспорту і техніки, а також обговорювалося питання про необхідність будівництва соціального гуртожитку для проживання ВПО.

Безпека


4 квітня - Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки та розмінування. Про те, які бувають міни та інші вибухові пристрої, до яких сумних наслідків вони можуть призвести та як поводитися в разі виявлення мін - про це та багато іншого сумські рятувальники розповідали сьогодні учням 7-ї школи. Щоб інформація сприймалася жвавіше, представники ДСНС надали дітям можливість одягнути рятувальне спорядження та посидіти в кабіні аварійно-рятувального автомобіля.

До цієї події потрібно додати, що Сумщина вважається однією з найбільш замінованих областей в Україні. Для того щоб ефективно розмінувати територію, на якій ворог встановив міни, потрібно мати спеціальні знання та досвід. Наші рятувальники проходять регулярні навчання, які допоможуть їм у розмінуванні Сумщини. Одне з таких навчань пройде у Франції.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

39
Комментариев
0
Просмотров
1433
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.