31 березня: що було важливого в Сумах і на Сумщині в останній день березня

ВС 31 марта 2023 в 22:30

Війна з росією


росіяни, геть обділені розумом і фантазією, не змогли придумати нічого іншого, як обстріляти в п'ятницю прикордонні громади Сумської області: Білопільську, Есманську, Зно-Новгородську та Хотинську. Протягом дня 31 березня агресор завдав понад 55 ударів з артилерії та мінометів по цих чотирьох громадах.

Вночі з 30 по 31 березня ворог 20 разів обстріляв Білопільську та Зноб-Новгородську громади.

Відновлення Сумщини


Напередодні, 30 березня, волонтери з громадського руху "Добробат" завітали до Тростянця та разом із місцевими мешканцями працювали у п'ятиповерховому будинку, в якому через пожежу, спричинену ворожим артобстрілом, згоріло 60 квартир. Волонтери прибирали будівельне сміття та наслідки пожежі, готуючи будинок до подальших ремонтно-відновлювальних робіт. Це не перший трудовий десант добровольчого будівельного батальйону "Добробат" до Тростянця, Охтирки та інших міст, які постраждали від російської агресії. У Сумській області діють два таких батальйони - Сумський і Роменський.

Благодійність


Міжнародний медичний корпус передав Сумській області гуманітарну допомогу: шкарпетки, обігрівачі, павербанки, постільні речі, рукавиці, термобілизну, ліхтарики. Своєю чергою цю допомогу буде передано жителям прикордонних районів, які страждають через безперервні ворожі обстріли, і установам соціального захисту.

Українські книжки отримала в подарунок бібліотека школи №30 "Унікум". "Тільки освічена людина може бути вільною", - колись написав Хосе Марті, кубинський поет, письменник і публіцист.

Освіта


Нині на Сумщині 96 тис. дітей є учнями різних навчальних закладів. Питанням освіти дітей та можливостям їх повноцінної реалізації був присвячений нещодавній освітній форум "Освіта. Рік незламності. Крокуємо до Перемоги", який зібрав усіх, хто має відношення до виховання та освіти дітей Сумщини: вихователів, вчителів та представників влади.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

34
Комментариев
0
Просмотров
1355
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.