30 листопада: як минув у Сумах і на Сумщині останній день осені

ВС 30 ноября 2023 в 21:55

Війна з росією


Вночі російські солдати випустили вісім мін по Свеській та Середино-Будській громадах. О 10:30 ворог піддав обстрілу Середина-Буду. Осколками було поранено місцевого жителя та пошкоджено магазин і автомобіль. Упродовж дня агресор 155 разів ударив з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по шести громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Новослобідської, Середино-Будської та Юнаківської.

Проблеми з електрикою


На Сумщині залишаються знеструмленими через ворожі обстріли приблизно 12 тис. споживачів у 107 населених пунктах. Крім того, через негоду без світла залишилися близько 6700 жителів 49 населених пунктів області.

Освіта


У Сумській області пройшов освітній марафон "Дошкілля Сумщини: виклики, досвід, інновації", у якому взяли участь працівники закладів дошкільної освіти. Захід пройшов у укритті одного з дитячих садочків, збудованого до початку повномасштабної війни з росією. Такими є нинішні реалії освіти не лише на Сумщині, а й по всій Україні.

Бізнес


У Сумах відбувся конкурс бізнес-ідей. Автори трьох стартапів, які набрали найбільшу кількість балів, отримають на їхній розвиток кошти з бюджету громади.

  • Тетяна Ксенженко ("Придбання швейної плоскошовної машини типу флетлок, запуск виробництва нового продукту, допомога військовим") – 242 бали
  • Світлана Биценко ("Створення Інтернет-магазину з продажу крафтових товарів з лаванди власного виробництва") – 228 балів
  • Костянтин Гетта ("Створення серії енергетичних батончиків "Військовий оберіг"") – 220 балів.

Здоров'я


У Сумах фахівці Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели акцію, метою якої стало роз'яснення містянам, наскільки важливими сьогодні є профілактика та вакцинація від COVID-19 і грипу.

Енергозбереження


Акція з енергозбереження стартує 5 грудня у відділеннях Укрпошти. Суть акції: літні люди, які проживають у сільській місцевості Сумщини, можуть отримати п'ять LED-ламп в обмін на таку саму кількість ламп розжарювання. Для отримання світлодіодних ламп потрібно мати з собою паспорт, пенсійне посвідчення та індивідуальний податковий номер.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

26
Комментариев
0
Просмотров
1216
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.