3 грудня: що відбулось у Сумах і на Сумщині у середу

ВС 04 января 2024 в 00:51

Війна з росією


Вночі російські солдати випустили чотири міни по Свеській громаді. Протягом дня ворог завдав 184 удари з артилерії, гранатометів, мінометів і реактивних систем залпового вогню по дев'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Глухівської, Краснопільської, Миропільської, Свеської, Середино-Будської, Хотинської та Юнаківської. Унаслідок обстрілів загинула жінка та дістали поранення двоє мирних жителів.

На територію Сумщини прибуло 230 українців, яких вдалося повернути з російського полону. Це воїни ЗСУ, Нацгвардії, моряки, поліцейський та цивільні особи. Серед звільнених 48 осіб, які раніше вважалися зниклими безвісти.

Напередодні, 2 січня, росіяни обстріляли з "Градів" Юнаківську громаду. Було пошкоджено п'ять приватних житлових будинків, автомобіль і лінію електропередач.

Безпека


У гуртожитку одного з університетів області облаштували бомбосховище. В укритті передбачено і заплановано зони навчання, відпочинку з ліжками, харчоблок, спортивну кімнату, медпункт, туалет, пристосований, зокрема, для людей з інвалідністю. Місткість бомбосховища - 350 осіб. Також варто зазначити, що в області приділяють увагу створенню не лише укриттів для населення, а й оборонних, фортифікаційних об'єктів, що покликані захистити Сумщину від повторного вторгнення військ агресора. Сподіваємося, що росіяни цього року посилено займуться будівництвом подібних споруд. Однак не факт, що вони їм допоможуть.

Здоров'я


3 січня Сумщина разом з Україною відзначила Міжнародний день здоров'я душі й тіла. Вельми символічною є назва свята. З одного боку "у здоровому тілі здоровий дух". А з іншого - саме дух спонукає тіло дбати про своє здоров'я. Будьте здорові, і оминуть вас ворожі ракети, дрони, міни, снаряди, бомби та кулі..

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

25
Комментариев
0
Просмотров
1469
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.