28 липня: як закінчився в Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 28 июля 2023 в 23:30

Війна з росією


Вночі та вранці невгамовний агресор із шилом у дупі 33 рази вдарив з артилерії та мінометів по п'яти громадах: Білопільській, Зноб-Новгородській, Новослобідській, Середино-Будській та Хотинській. Було пошкоджено три приватні житлові будинки та гараж.

На росії, як зараз справедливо кажуть, сьогодні знатно бахало. Спостерігався вибух від ракети в Таганрозі Ростовської області, а в самому Росові-на-Дону було оголошено повітряну тривогу - там почався броунівський рух. Не розслабляйтеся, росіяни!

Напередодні, 27 липня, ворожа ДРГ намагалася проникнути на територію Сумщини. Спроба росіян була припинена українськими захисниками, які відкрили вогонь на ураження по диверсантах.

Протягом дня окупанти 85 разів обстріляли з артилерії, гелікоптера (випустив сім ракет), гранатометів та мінометів шість громад: Білопільську, Глухівську, Дружбівську, Краснопільську, Миропільську та Середино-Будську.

Урочистості


Суми, Сумська область та всі регіони країни сьогодні відзначили День Української Державності та День Хрещення Русі. З нагоди свята було покладено квіти до пам'ятника Т.Г. Шевченку та піднято державний прапор України.

Міжнародне співробітництво


Координаційний форум з реалізації стратегії економічного оновлення та розвитку Сумської області, організований ПРООН та Сумською ОДА, пройшов у Сумах. Серед учасників форуму - представники іноземних посольств та керівники підприємств області.

Спорт


Всесвітня федерація фехтування призупинила дискваліфікацію української спортсменки Ольги Харлан, пославшись на COVID-протокол, згідно з яким спортсмен може не потискати руку суперника. Ольга Харлан продовжить свої виступи в командному турнірі на чемпіонаті світу і отримала автоматичну кваліфікацію від МОК на Олімпіаду 2024 року. Справедливість перемогла!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1910
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.