27 листопада: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 28 ноября 2023 в 00:38

Війна з росією


Зранку російські солдати випустили п'ять мін по Краснопільській громаді. На жаль, божевільним росіянам негода не завадила обстрілювати Сумщину. Упродовж дня ворог випустив 45 мін по чотирьох громадах: Великописарівською, Краснопільською, Новослобідською та Хотинською. Напередодні, 26 листопада, внаслідок обстрілів було пошкоджено одну адміністративну будівлю, три приватні будинки та будівлю агролісгоспу.

Компенсації постраждалим від війни з росією

Завдяки державній програмі єВідновлення 1048 мешканців Сумської області отримали грошову компенсацію за пошкоджені внаслідок воєнних дій житло та майно на загальну суму 83 млн. грн.

Негода


Сумщина поряд з іншими областями України бореться з негодою, через яку без електрики в області залишилися 56 населених пунктів (за іншими, свіжішими, даними, вже 23 - це 2300 абонентів). Так, в області розгорнуто 500 пунктів незламності, з яких 12 мобільні, задіяно 56 місцевих штабів, 55 автомобілів підвищеної прохідності, 26 одиниць спецтехніки, 39 одиниць снігоприбиральної техніки та 82 бригади екстреної медичної допомоги. Також виділили допомогу "Сумиобленерго" та "Сумигаз". Рятувальники продовжують виручати автомобілістів, які потрапили в халепу, - розблоковують автомобілі та витягують їх із кювету. Синоптики прогнозують прихід у країну другого суворого антициклону, після чого він залишить територію України.

Здоров'я


27 листопада заслуженому лікарю України Зіновію Красовицькому виповнилося б сто років.

У Сумській області минулого тижня було зафіксовано 5086 хворих на грип, ГРВІ та COVID-19, з яких на ковід захворіло 747 осіб.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

28
Комментариев
0
Просмотров
1422
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.