27 липня: що сталося у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 27 июля 2023 в 22:30
Ольга Харлан

Війна з росією


Уночі та вранці ворог 16 разів обстріляв із великокаліберних кулеметів і мінометів Білопільську, Середино-Будську, Хотинську та Шалигинську громади. Попередньо - без жертв і руйнувань.

Протягом дня російські військові продовжили обстріли - вдарили 87 разів з артилерії по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Хотинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу дістав поранення один мирний мешканець, було знищено ферму, загинуло понад 50 тварин, спалахнув вогонь на полі з пшеницею, було пошкоджено два приватні житлові будинки, лінію електропередач і трансформатор.

Безпека


На Сумщині збираються посилити місцеві та добровільні підрозділи пожежної оборони, а також збудувати інженерно-фортифікаційні споруди у п'ятикілометровій прикордонній зоні з росією.

Благодійність


Лабораторія сумського водоканалу отримала від Міжнародного комітету Червоний Хрест два набори комплектів обладнання фірми Palintest (Англія). Вони призначені для досліджень якості води за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Також Червоний Хрест передав водоканалу міста Суми бокс для визначення вмісту у воді алюмінію та хлору.

Здоров'я


Відтепер відповідно до указу Президента України, ухваленого 13 червня 2023 року, День медичного працівника України відзначають 27 липня 2023 р. "Всіх медиків вітаю зі святом) дякую вам за те, що рятуєте наші життя" - написав сьогодні відомий український військовий блогер Говорять Снайпер у своєму Телеграм-каналі.

На відновлення медичних закладів у Сумській та Харківській областей влада виділила 230 млн. грн.

Спорт


На турнірі чемпіонату світу з фехтування українську спортсменку Ольгу Харлан, яка перемогла суперницю з росії з рахунком 15:7, дискредитували через те, що українка не захотіла після поєдинку потиснути руку росіянці.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

31
Комментариев
0
Просмотров
1879
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.