23 січня: головні події цього дня у Сумах та Сумській області

ВС 23 января 2023 в 21:25
Можна назвати чотири такі події.

Перше – це затримання СБУ російського шпигуна, який з початку війни збирав відомості військового значення для ФСБ. Диверсанту пред'явлено звинувачення у державній зраді, скоєної під час дії воєнного стану.

Три інші події пов'язані із російськими обстрілами прикордонних районів та населених пунктів Сумщини. Особливо постраждали місто Ворожба (Ворожбянська громада) та село Бояро-Лежачі (Новослобідська громада). По Ворожбі ворог бив із артилерії. Один із снарядів потрапив у квартиру у багатоквартирному будинку. Інші снаряди зруйнували літню кухню, гараж, лазню та господарські споруди. А також пошкодили будівлю станції та залізничні колії. У Бояро-Лежачі мінами було пошкоджено будинок культури, будівля старости, лінію електропередачі та магазин. В обох випадках обійшлося без жертв.

Жителям села Кучерівка (Есманська громада) пощастило менше. Її також обстріляли з артилерії та потрапили до будинку, в якому проживала багатодітна родина. В результаті одна жінка загинула, двоє людей було поранено та госпіталізовано.

Загалом упродовж 23 січня ворог завдав із різних видів зброї 160 ударів по дев'яти громадам Сумської області: Білопільській, Ворожбянській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Путивльській, Середино-Будській та Юнаківській.

Російські медіа, незважаючи на багаторазові докази того, що путінська армія цілеспрямовано завдає ударів по цивільних об'єктах, по суті, воює як терорист із мирним населенням України, з цинічною впертістю заперечує ці кричущі факти.

Джерела: голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, військова адміністрація

44
Комментариев
0
Просмотров
1193
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.