22 червня: що сталося важливого у Сумах і на Сумщині цього дня

ВС 22 июня 2023 в 16:18

Війна з росією


Вночі та вранці російські солдати завдали шість ударів з мінометів по Зноб-Новгородській та Хотинській громадах. За попередньою інформацією, жертв і руйнувань немає.

Упродовж дня 22 червня ворог не зміг вгамуватися і 147 разів піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, гранатометів і мінометів дев'ять громад: Білопільську, Ворожб'янську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Наслідки ворожих обстрілів: поранено одну місцеву жительку, пряме попадання в житловий будинок, пошкоджено: дев'ять приватних житлових будинків, водонапірну вежу та лінію електропередач.

Безпека та робота


На Сумщині планується залучити громадян, які тимчасово втратили роботу, до цілодобового чергування в укриттях. Серед обов'язків працівників забезпечувати в будь-який час безперешкодний доступ до укриттів, підтримувати в захисних спорудах порядок та охороняти наявне в них обладнання. Ця робота буде оплачуватися.

Здоров'я


Напередодні настання осені та зими, коли потреба в освітленні істотно зростає, але водночас можуть бути планові або аварійні відключення електрики, Міністерство охорони здоров'я разом із партнерами реалізує проєкт "Світло лікарням", який покликаний забезпечити медичні установи автономними джерелами електроенергії. Так, завдяки зусиллям МОЗ та благодійної організації Yellowblue Force Foundation 25 лікарень з десяти областей країни, включно з Сумською, отримали 29 генераторів потужністю 4-55 кВт.

Екологія


У м. Рочестер (США) відбувся GENIUS Olympiad - щорічний Міжнародний конкурс шкільних проектів з екологічних питань. В українській команді було дев'ять учасників із Сумської області. Вони представили свої проєкти в категоріях "Бізнес", "Мистецтво", "Короткометражний фільм" та "Креативний лист". Одна з учасниць, Солощенко Карина, за проєкт "The mystical lake is trapped by people" ("Містичне озеро замкнене людьми"), номінація "Креативний лист" отримала Donorable mention medal (Почесна медаль). Цією ж медаллю була нагороджена і Заліська Вікторія. Також переможцями Всесвітньої олімпіади геніїв стали учні шкіл Сумської області:

  • Вінницька Євгенія - золота медаль;
  • Арнаут Катерина, Назаренко Альона, Назаренко Дарія, Самусь Іван - бронзові медалі.

Культура


Підбито підсумки конкурсу на створення логотипів для двох бібліотек Сумської громади. У конкурсі розглядали 46 ескізів від 25 учасників. Було обрано логотипи:

  • Владислави Пашкової - для Сумської публічної бібліотеки;
  • Рената Москаленка - для Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка. Т.Г. Шевченка

Вітаємо переможців!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

36
Комментариев
0
Просмотров
1805
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.