20 вересня: чим запам'яталася в Сумах і на Сумщині середа

ВС 20 сентября 2023 в 22:56

Війна з росією


Вночі та вранці окупанти десять разів обстріляли з мінометів Краснопільську та Свеську громади. Упродовж дня російські солдати завдали з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і танка майже 70 ударів по восьми громадах: Білопільської, Великописарівської, Зноб-Новгородської, Краснопільської, Миропільської, Новослобідської, Хотинської та Юнаківської.

Вісьмом загиблим захисникам України: Олегу Безсвадебному, Богдану Бєлашову, Дмитрові Буйвалу, Геннадію Вороніну, Андрію Гончару, Андрію Дмитрієву, Володимиру Куриленку та Олександру Онищенку - було присвоєно звання "Почесний громадянин Сум" посмертно.

Урочистості


Минулими вихідними юдеї Сумщини та всієї України відзначили Єврейський Новий рік. Від імені єврейської громади Сумської області зі святом привітав її мешканців ребе Йехіел Левітанські.

Діти


42 обдаровані юні жителі Сумської області - переможці різноманітних конкурсів, олімпіад, спортивних змагань і турнірів - отримали стипендії голови Сумської ОДА. Такі діти подають приклад не тільки своїм одноліткам, а й дорослим. У мирний час непросто перемагати, а у воєнний час домагатися найвищих результатів у сто разів складніше. Для цього потрібні не тільки освіта, кмітливість, широкий кругозір, а й сила волі та налаштованість на Перемогу.

Дітей Сум, які мріють створити першого робота, запрошують на благодійний майстер-клас, який 24 вересня проводить дитяча школа робототехніки "Robot School". Майстер-клас розпочнеться о 12:00 і триватиме до 14:00. За цей час діти познайомляться з основами механіки, електротехніки та програмування і зберуть із конструктора Lego рухомі моделі. Збори за участь у майстер-класі підуть на допомогу ЗСУ. Запис за номером телефону: (095)427-62-37. Місце проведення - муніципальна галерея.

Спорт


Спортивна учнівська молодь Сумщини відзначила 20 вересня Міжнародний день студентського спорту. У здоровому тілі не тільки здоровий дух, а й невгамовна жага до життя, міцна воля, невичерпна відвага і неухильне прагнення до Перемоги.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

26
Комментариев
0
Просмотров
1440
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.