19 травня: як закінчився робочий тиждень у Сумах і на Сумщині

ВС 19 мая 2023 в 15:04

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі війська 28 разів піддали обстрілу з артилерії, гранатометів і мінометів три громади Сумської області: Середино-Будську, Путивльську та Юнаківську громади. Унаслідок бомбардування з БпЛА в Юнаківській громаді загинуло три людини - працівники АТ "Сумиобленерго".

Напередодні, 18 травня, внаслідок артилерійського обстрілу росіянами села Студенок, що в Есманській громаді, було пошкоджено три приватні житлові будинки, гараж і повністю спалено сарай, у якому перебували домашні тварини. Цікаво, яку нагороду отримають горе-стрілки за стрільбу по мирних цілях?

Упродовж дня 19 травня російські терористи не могли заспокоїтися і продовжили обстріли - завдали з різних видів озброєння понад 130 ударів по Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Путивльській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській громадах.

Патріотичне виховання молоді


У Сумах учасники військово-патріотичної гри "Сокіл" збиралися на тренувальні збори, на яких опановували тактику ведення бою, правила мінної безпеки, прийоми тактичної медицини, навички керування квадрокоптером і познайомилися з різними видами військової техніки.

Культура


В обласній філармонії відбувся звітний концерт викладачів та учнів ДМШ №2. Виконувалися вокальні та інструментальні твори відомих композиторів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Суспільне Суми

36
Комментариев
0
Просмотров
1563
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.