19 серпня: як пройшла у Сумах і Сумській області субота

ВС 19 августа 2023 в 23:48

Війна з росією


19 серпня православні християни відзначають Яблучний Спас - така народна назва свята Преображення Господнього. Свято це походить від того дня, коли Господь напередодні Свого розп'яття зійшов разом із трьома Своїми учнями на гору Фавор і осяявся неземним, божественним світлом, пізніше названим Фаворським. "Ця світла подія для апостолів - знак любові Бога Отця до Сина Христа і тих, хто з Ним, знак надії, яка допоможе їм пройти через майбутню трагедію: арешт, несправедливий суд і ганебну страту Учителя" (Володимир Якунцев).

Однак росіяни вкотре показали, що вони нібито вищі за будь-яке християнське свято, що їм, росіянам, Божий закон не писаний. Вночі та вранці ворог чотири рази обстріляв Білопільську та Шалигинську громади з мінометів та стрілецької зброї. Попередньо - без втрат.

19 серпня ворог завдав ракетного удару по центру Чернігова. В одній із будівель у цей момент проходила виставка виробників дронів. У результаті семеро людей загинуло, 129 поранено.

Упродовж дня окупанти 248 разів піддали обстрілу з артилерії, гелікоптерів (було випущено 20 некерованих авіаційних ракет), гранатометів, мінометів і реактивних систем залпового вогню сім громад: Білопільську, Великописарівську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Середино-Будську, Хотинську та Шалигинську. Унаслідок обстрілів було пошкоджено приватний житловий будинок, домашнє господарство, спалахнула пожежа в ще одному приватному будинку.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

28
Комментариев
0
Просмотров
1502
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.