18 листопада: як прожили Суми і Сумщина суботу

ВС 19 ноября 2023 в 00:32

Війна з росією


Вночі війська агресора випустили дві міни по Есманській громаді. Упродовж срані російські "арійці" майже 190 разів ударили з артилерії, БпЛА, гелікоптера, гранатометів і мінометів по одинадцяти громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Миколаївській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів було поранено двох цивільних.

Безпека


На сьогодні Сумська область має 1576 захисних споруд. За запевненням влади області, до кінця року кількість укриттів має збільшитися на 10% (приблизно 158 об'єктів).

Міжнародне співробітництво


Сумську область відвідав Посол Німеччини в Україні. Німеччина не залишає в біді наш регіон: у 2023 році німці виділили допомогу на загальну суму 65 млн грн. На зустрічі з очільником Сумської ОДА обговорювали такі питання, як допомога в евакуації мешканців прикордонних районів, у поверненні українців з тимчасово окупованих територій в Україну та у відновленні Сумщини після війни.

Допомога Херсону


Сумщині нелегко, але деяким регіонам, таким як Херсонщина, ще складніше. Сумщина відправила улюбленому Херсону допомогу - автомобіль із 1500 продуктовими наборами. Їстівний вантаж важить близько 21 тонну.

Спорт


У Сумах відбувся відкритий чемпіонат міста з грепплінгу (різновид єдиноборства), у якому взяло участь 150 юних спортсменів (2008-12 р.н.) із Бурині, Конотопа, Лебедина, Ромен, Сум, Сумського району та Тростянця. Головна нагорода для переможців - путівка на чемпіонат України з грепплінгу.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1647
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.