18 червня: що важливого трапилося в Сумах і на Сумщині у неділю

ВС 18 июня 2023 в 21:49

Війна з росією


Трагедія сьогоднішнього дня: у День батька росіяни вбили батька (38 років) і його маленького сина (4 роки). Це сталося внаслідок артилерійського обстрілу міста Білопілля. Батько із сином не встигли добігти до укриття кілька метрів. Чоловік загинув на місці, хлопчик помер у лікарні.

Уночі та вранці агресор близько 60 разів ударив з артилерії, гранатометів і мінометів по шести громадах: Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській. Осколками міни було пошкоджено приватний житловий будинок.

Протягом дня 18 червня окупанти 223 рази піддали обстрілу дванадцять громад: Білопільську, Великописарівську, Ворожб'янську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Наслідки обстрілів: двоє загиблих, п'ять багатоквартирних будинків, гараж, автомобіль, виробниче приміщення місцевого підприємства, три магазини, побутова газова труба, лінія електропередач, трансформаторна підстанція.

Культура


Чудові результати показали учні двох шкіл ДМШ №2 та дитячої художньої школи імені М.Г. Лисенка у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Зокрема, юні музиканти досягли успіхів:

  • У Міжнародному двотуровому конкурсі мистецтв "Корона" (Київ, Лондон) - Святослав Зозулін (диплом І премії в номінації "Авторська музика") та Анастасія Роєнко (диплом І премії в номінації "Фортеп'яно");
  • У Міжнародному двотуровому конкурсі мистецтв "Зоряна мить" (Київ) у номінації "Народні інструменти" - Євген Тіунов (диплом II премії) та Єлизавета Рибалко (диплом III премії);
  • У III Всеукраїнському двотуровому фестивалі-конкурсі мистецтв "Україна єдина" (Київ) - Ярослав Радченко (диплом I премії в номінації "Інструментальний жанр");
  • У Всеукраїнському конкурсі мистецтв "Нова хвиля патріотизму" (Київ) - Олександр Обозний і Дар'я Орлова (диплом II премії в номінації "Народні інструменти").

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

36
Комментариев
0
Просмотров
1607
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.