17 серпня: як минув у Сумах і Сумській області четвер

ВС 17 августа 2023 в 19:22

Війна з росією


Вночі та вранці війська агресора 55 разів обстріляли з мінометів Білопільську, Середино-Будську та Хотинську громади. Попередньо - без жертв і руйнувань. Протягом дня росіяни завдали 138 ударів з авіації, артилерії, гранатометів, мінометів і протитанкової гармати по шести громадах: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Новослобідській, Свеській та Середино-Будській. Було пошкоджено приватний будинок, домашнє господарство, лазню, сарай, гараж, нежитлову будівлю, два магазини, автомобіль, газопровід і лінію електропередач.

Відновлення Сумщини


Держава виділила зі свого бюджету 1 млрд. 729 млн. грн. Сумській області на ліквідацію в територіальних громадах наслідків руйнувань, які стали результатом ворожих обстрілів.

Водночас Сумщина, на відміну від Харківської та Чернігівської областей, не отримала від держави коштів на укріплення кордону. І це попри те, що Сумська область має з росією один із найдовших кордонів - 564 тис. км. Коментуючи ситуацію, що склалася, одному із сумських медіа, голова Сумської ОДА Володимир Артюх пояснив, що Харківська та Чернігівська області опинилися в першій черзі на отримання державної субвенції, призначеної для будівництва фортифікаційних споруд на кордоні. Сумська область - друга в цій черзі.

До Дня Незалежності України


19 серпня на Театральній площі в м. Суми відкриється фотовиставка "Вони досі у полоні". Вона нагадає містянам про українських захисників, які перебувають у російському полоні. У тому числі завдяки мужності цих героїв ми досі живемо в незалежній, вільній державі.

Культура


Сумчан, які бажають близько познайомитися з історією та культурою Польщі, а заразом вивчити польську мову, запрошують стати членами Клубу польської культури "Krajka". Телефон для довідок: (066) 454-25-65.

Здоров'я


Сумська область отримала 7,6 тис. антиген-тестів для виявлення covid-19. Тести мають високий (близько 96%) рівень чутливості та не потребують для їх використання лабораторних умов.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

28
Комментариев
0
Просмотров
1578
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.