17 грудня: як минула у Сумах і Сумській області неділя

ВС 17 декабря 2023 в 21:36

Війна з росією


Вночі та вранці російські солдати випустили 20 мін по Зноб-Новгородській та Краснопільській громадах. Приблизно о 12:50 окупанти продовжили обстріл Краснопілля, цілячись з артилерії по житлових будинках. Унаслідок обстрілу загинула мирна мешканка, яка багато років пропрацювала в системі освіти Сумської області. У будинок жінки влучив ворожий снаряд. Загиблій було 69 років. Висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблої. Також було пошкоджено житлові будинки, господарські будівлі, автомобілі. Загалом протягом дня загарбники 61 раз обстріляли Сумщину. Крім Краснопільської громади, піддали обстрілу з артилерії, мінометів, РСЗВ і танків ще сім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Миропільську, Середино-Будську та Юнаківську.

17 грудня на території Бєлгородської області, що межує з Краснопільським районом, відбулося військове зіткнення між "супротивниками кремлівського режиму" (легіон "Свобода Росії") і військовими підрозділами, вірними режиму рф. У підсумку перші знищили взводний опорний пункт російських військ, а ті в паніці обстріляли з артилерії найближчі села.

Напередодні, 16 грудня, сумські прикордонники спільно з бійцями тероборони зупинили та вибили російську ДРГ за державний кордон України.

Культура


У неділю, 17 грудня, камерний оркестр старовинної та сучасної музики "Ренесанс" відкрив своїм концертом "Зимовий настрій" цикл різдвяно-новорічних програм "Новорічні сюрпризи", що триватимуть у Сумській обласній філармонії до 14 січня 2024 року. Недільний виступ оркестру "Ренесанс" пройшов у теплій, мирній, гармонійній атмосфері. Концерт став своєрідним екскурсом у світ танцю: прозвучали менуети, полонези, польки, вальси та інші види танців відомих європейських композиторів. Пропонуємо вашій увазі один із виступів талановитих сумських музикантів.



Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1106
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.