16 серпня: що сталося у Сумах і на Сумщині у середу

ВС 16 августа 2023 в 23:11

Війна з росією


Вночі та вранці ворог 50 разів піддав обстрілу Білопільську, Краснопільську, Середино-Будську та Юнаківську громади. Били із самохідної артилерії та мінометів. За попередніми даними - без втрат.

У районі Миропілля ворожа РДГ намагалася прорватися на територію Сумської області. Наші захисники зустріли російських диверсантів, як годиться, - вогнем і змусили їх відступити.

Протягом дня окупанти завдали 244 удари з артилерії, гранатометів, мінометів і танка по семи громадах: Білопільської, Краснопільської, Миропільської, Миколаївської, Середино-Будської, Шалигинської та Юнаківської. Унаслідок обстрілів загинув кінь. Вояки!

Безпека


У Сумах встановили нові вимоги до джерел шуму. Обмеження стосуються насамперед любителів феєрверків, гучної музики, нефорсованих мото- та автомобільних двигунів. Також завзятим косарям забороняється користуватися мотокосами під час повітряної тривоги.

До Дня Незалежності України


Усіх фотографів і художників та просто тих, хто любить свою країну, запрошують узяти участь у Всеукраїнському конкурсі малюнків і фотографій для дітей віком 4-18 років "Що для мене Україна?", присвяченому Дню Незалежності України. Умови участі в конкурсі - за посиланням.

Діти


Коштом обласного бюджету заплановано оздоровити 670 дітей Сумщини пільгових категорій (це - діти захисників та загиблих героїв, діти з інвалідністю, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, позбавлені батьківського піклування) у карпатських таборах.

20 серпня дітей із родин ВПО запрошують узяти участь у безкоштовному майстер-класі з малювання. Подробиці за номером телефону (095) 3090984.

Спорт


У Сумах встановили пам'ятник Володимиру Голубничому - найкращому скороходу XX століття.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

28
Комментариев
0
Просмотров
1646
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.