14 грудня: що трапилось у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 14 декабря 2023 в 20:39

Війна з росією


Головне. Минулої доби українські прикордонники виявили ворожу ДРГ, що рухалася з території Росії в бік державного кордону з Україною. Прикордонники відкрили по диверсантах вогонь. У бій із ворогом також вступили підрозділи ДПСУ, Сил оборони, артилерійські та мінометні розрахунки. Диверсанти були змушені відступити.

Вночі ворог 32 рази піддав обстрілу з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї шість громад: Великописарівську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Середино-Будську, Свєську і Шалигинську. Протягом дня окупанти завдали 82 удари з артилерії, мінометів, танків і стрілецької зброї по восьми громадах: Білопільській, Дружбівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Новослобідській, Середино-Будській та Шалигинській.

Пам'ятна дата


14 грудня сумчани вшанували пам'ять учасників ліквідації аварії на ЧАЕС - поклали квіти до пам'ятного знака "Жертвам Чорнобиля". На сьогодні в Сумській громаді проживає 2341 особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, включно з 1307 ліквідаторами наслідків аварії, що сталася 26 квітня 1986 року.

Волонтерський рух


На Сумщині створено Раду волонтерів, метою якої є об'єднання зусиль волонтерських організацій, органів влади та самоврядування у наданні допомоги жителям Сумської області різних категорій. Волонтерів Сумщини закликають приєднатися до Ради волонтерів.

Негода


14 грудня рясні снігопади засипали Сумщину товстим сніговим килимом. Для прибирання снігу на дорогах різного значення було задіяно близько ста одиниць спецтехніки. У Сумах цього дня працювало 26 снігоприбиральних машин та 6 одиниць техніки, які посипали автошляхи протиожеледною сумішшю. Додаткову проблему для тролейбусів створило обмерзання електродротів (контактної мережі), через що тролейбуси були змушені раніше закінчити перевезення пасажирів.

Прибиранням снігу на дорогах державного та місцевого значення ввечері займалися вже 154 снігоприбиральні машини. Для того щоб контролювати рух і місцезнаходження техніки, використовували GPS-навігацію.

Проблема з електрикою


Наразі приблизно 3000 жителів 60 населених пунктів Сумської області позбавлені електропостачання. Через обстріли знеструмлено 57 населених пунктів і три - з технічних причин.

За останніми даними, через обмерзання ліній електропередач без світла залишився 41 населений пункт на Сумщині. Над ліквідацією аварії працювали три аварійні бригади.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

20
Комментариев
0
Просмотров
1087
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.