14-15 січня: що сталося у Сумах та Сумській області у ці дні

ВС 15 января 2023 в 20:49
Україна досі приходить до тями після вчорашнього, 14 січня, ворожого ракетного обстрілу; у Дніпрі продовжуються пошуки мешканців під завалами багатоповерхівки, в яку потрапила російська ракета (кількість жертв зростає); в Україні знову відчувається дефіцит електроенергії; Європа обіцяє поставити до нашої країни танки, самохідні гармати та інше озброєння; помер народний артист України 84-річний Вахтанг Кікабідзе – основні, але далеко не усі українські новини за 14 січня.

Російські війська продовжують обстріл Сумщини. Так, у суботу від ворожих обстрілів постраждали чотири громади: Білопільська, Есманська, Хотинська та Шалигінська – на їхню територію прилетіло 10 артилерійських снарядів та близько 60 мін. В результаті одна людина отримала осоколочне поранення, два приватні будинки пошкоджено і два повністю зруйновано. Нащадки Пушкіна, Достоєвського і Толстого продовжують виявляти свій справжній, "культурний" , характер. Ніч із 14 на 15 січня пройшла без пострілів.

Зате потім у росіян знову дах з'їхав з рейок: протягом дня ворог, як шалений, обстрілював Білопольську, Краснопільську, Середино-Будську та Хотинську громади – 44 рази вдарив по них із мінометів і двічі бомбив з безпілотників. У різних селах під удари ворога потрапили дитячий садок, школа, шкільний стадіон та гараж. Супердосягнення! Цікаво, як нагородить за них президент пукін своїх "героїв"? Подарує їм козу, баян чи новий унітаз?

Джерела: голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, військова адміністрація

48
Комментариев
0
Просмотров
1261
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.