13 жовтня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 13 октября 2023 в 18:13

Війна з росією


Вночі росіяни двічі вдарили з гранатомета по Юнаківській громаді. Упродовж дня окупанти 237 разів піддали обстрілу з артилерії, гвинтокрила, гранатометів і мінометів вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Путивльську, Середино-Будську та Юнаківську.

З травня по жовтень російські військові 4120 разів обстріляли Сумську область. 3700 ударів припали на 5-кілометрову прикордонну зону з росією. Унаслідок обстрілів росіяни вбили 74 і поранили 171 мирного жителя.

Допомога захисникам Сумщини


Олексій Кулеба, заступник Керівника Офісу Президента, який був у робочій поїздці Сумською областю, та голова Сумської ОДА Володимир Артюх передали спецавтомобілі військовим ЗСУ, які захищають Сумщину від російських загарбників.

Урочистості


Сумщина відзначила День харчової промисловості. Найкращих представників цієї галузі було нагороджено подяками та почесними грамотами. Без харчової та переробної промисловості неможливо уявити собі економіку регіону. Забезпечення мешканців області продуктами харчування настільки ж важливе завдання, як і подача енергоносіїв, води та тепла.

Культура


Юних сумських художників віком від восьми років запрошують узяти участь у майстер-класі "Створи свого персонажа". На майстер-класі допоможуть створити свого унікального героя та аватар до нього, а також навчать основ малювання портрета в різних стилях. Цей досвід може стати в пригоді, наприклад, при створенні коміксів та ілюстрацій до книг. Майстер-клас відбудеться в неділю, 15 жовтня, у міській галереї. Початок о 16:00. Запис за номером телефону: (095) 427-62-37 з 11:00 до 18:00. Благодійний внесок 50 грн.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

25
Комментариев
0
Просмотров
1197
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.