13 червня: що сталося важливого в Сумах і Сумській області цього дня

ВС 13 июня 2023 в 12:06

Війна з росією


Уночі ворог укотре за останні дні обстріляв Білопілля. Гатили з гармат і мінометів. Мішенню "бравих" і "доблесних" російських горе-стрільців став дитячий психоневрологічний інтернат, у якому перебувають діти з інвалідністю. Пряме попадання було в дах спального корпусу інтернату, через що він повністю зруйнований. Обстріл вівся з реактивних систем залпового вогню одразу ж після скасування повітряної тривоги, коли діти з укриття піднялися у свої кімнати.

Також уночі 13 червня росіяни завдали ракетного удару по Кривому Рогу. Були влучання в цивільні об'єкти, включно з п'ятиповерховим житловим будинком, який охопила пожежа. За попередніми даними одинадцять людей загинуло, багато поранених. Є люди під завалами. Пошкоджено кілька легкових і вантажних автомобілів, будівлю одного з підприємств.

Упродовж дня 13 червня росіяни 101 раз піддали обстрілу, використовуючи БпЛА, артилерію, міномети, ракети, вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Миропільську, Новослобідську, Середино-Будську та Хотинську. Наслідки обстрілів: загинули семеро осіб (працівників лісгоспу), загорівся будинок, пошкоджено ще один житловий будинок, а також магазин і господарську споруду.

Бізнес – для ветеранів


У рамках програми "єРобота" категорії жителів Сум і Сумської області:

  • учасники бойових дій;
  • члени їхніх сімей;
  • особи, які отримали інвалідність через військові дії

можуть отримати гранти на суму 250 тис., 500 тис. або 1 млн. грн. для створення та ведення свого бізнесу. Подробиці тут

Турбота про дітей


Згідно з програмою "Гроші ходять за дитиною" діти віком 7-18 років:

  • які мають інвалідність (але при цьому здатні піклуватися про себе);
  • із багатодітних сімей

Можуть розраховувати на путівку для оздоровлення. Також ті самі діти віком 6-18 років можуть отримати грошову допомогу в розмірі 14165 грн. Деталі за посиланням.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

34
Комментариев
0
Просмотров
1662
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.