12 грудня: що трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 12 декабря 2023 в 15:34

Надзвичайна подія


У першій половині дня росіяни піддали хакерським атакам оператора мобільного зв'язку "Київстар" і банк "Монобанк". У зв'язку з масованою DDoS атакою в роботі "Київстару" виникли збої. Фахівці компанії працюють над усуненням наслідків атаки. Система "Монобанку" поки що справляється з проблемами. Експерти прогнозують надалі нові хакерські атаки на інших операторів мобільного зв'язку та банки в Україні.

Через проблеми, що виникли в "Київстар", у Сумах тимчасово не працює система оповіщення повітряної тривоги. Функцію оповіщення взяли на себе працівники патрульної поліції та ДСНС. Також через цю проблему перестала діяти автоматична система вмикання-вимикання вуличного освітлення. Працівникам комунального підприємства доводиться керувати вуличним освітленням вручну.

Війна з росією


Головне. ЗСУ відбили один із териконів поблизу Горлівки та захопили позицію росіян.

Вночі окупанти 15 разів обстріляли з артилерії, мінометів та стрілецької зброї Білопільську, Есманську та Великописарівську громади. Упродовж дня війська ворога завдали 26 ударів із мінометів і стрілецької зброї по чотирьох громадах: Великописарівською, Середино-Будською, Хотинською та Шалигинською.

Урочистості


Сьогодні, 12 грудня, Сумщина разом з Україною відзначає День Сухопутних військ. Важко переоцінити роль піхоти та інших родів військ у складі Сухопутних військ у веденні воєнних дій. Саме Сухопутні війська ставлять остаточну крапку у війні та водружають прапор Перемоги.

Здоров'я


За минулий тиждень у Сумах зафіксовано 1794 захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19, з яких 234 випадки захворювання на ковід.

За участю Агенції оновлення в місті Тростянець тривають відновлювальні роботи в місцевій поліклініці, яку щодня відвідують близько 400 осіб. Поліклініка була тричі обстріляна російськими військами в період їхньої 31-денної окупації Тростянця 2022 року.

Життя


Минулого тижня в Сумах з'явилося 27 нових жителів: 17 юних козаків і 10 прекрасних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я, якнайшвидшого миру та ангельського захисту.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

24
Комментариев
0
Просмотров
1079
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.