11-12 лютого: що було в Сумах і на Сумщині

ВС 12 февраля 2023 в 13:16

Війна з росією


11 лютого під вогнем агресора опинилися три громади Сумської області: Зноб-Новгородська, Миропільська та Шалигінська – 45 прильотів. По Миропільській громаді ворог стріляв як удень, так і пізно ввечері – три обстріли з мінометів після 21.00.

Напередодні, 10 лютого, російські військові завдали понад 100 ударів по семи громадам Сумської області: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Середино-Будській та Шалигінській. Для обстрілів ворог задіяв артилерію, безпілотники з вибуховими пристроями та міномети. Уламками було пошкоджено кілька житлових та господарських будівель.

Упродовж 12 лютого агресор 50 разів обстріляв Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську та Юнаківську громади. Били з артилерії та мінометів. Примітно, що внаслідок обстрілу в одному із сіл було пошкоджено місцеве кафе. Росіяни, наступного разу, коли зголоднієте, піднімайте білий прапор і здавайтеся – може, вам дадуть за сміливість тарілку борщу.

Благодійність


До 3 березня у приміщенні Обласного художнього музею ім. М. Онацького пройде благодійний художній марафон "Вистоїмо. Допоможемо. Переможемо". Марафон передбачає виставку-продаж 45 картин, авторами яких є викладачі та учні дитячої художньої школи ім. М.Г Лисенка. Кошти, які будуть одержані від продажу картин, планується направити на підтримку ЗСУ.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада

43
Комментариев
0
Просмотров
1219
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.