10 жовтня: що трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 10 октября 2023 в 23:49

Війна з росією


Вночі та вранці 10 жовтня російські військові 21 раз обстріляли з мінометів Краснопільську, Хотинську та Шалигинську громади Сумської області. Унаслідок обстрілу в одному із сіл було пошкоджено школу та поранено 13-річну дівчинку. Від ран дівчинка померла в машині швидкої допомоги. Упродовж дня окупанти 82 рази завдали ударів з артилерії, гвинтокрила, гранатометів і мінометів по п'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Свеської та Хотинської.

Здоров'я


За минулий тиждень у Сумах захворіло на грип, ГРВІ та ковід 1300 осіб. Це на 50% більше за середній показник.

Сьогодні Сумщина відзначала Всесвітній день ментального здоров'я. Нагадаємо, що ментальне здоров'я - це здатність повноцінно радіти життю, керувати емоціями та плідно працювати. Однак це формулювання справедливе хіба що в мирний, спокійний, стабільний час. Під час війни, розв'язаної росією, головною ментальною цінністю стала здатність жити будь-що-будь. Людина Живуча - нова міцніша генерація людей в Україні, яка прагне протистояти лихам, негараздам і зневірі та на додачу дарувати любов і турботу знайомим і незнайомим людям.

Опалювальний сезон


З 11 жовтня, пообіцяла міська влада, у дитячих садочках і школах Сум увімкнуть опалення. Чекаємо.

Кадрові зміни


До 9 грудня, на час відсутності Сумського міського голови, обов'язки мера Сум виконуватиме керуюча справами виконавчого комітету Юлія Павлик.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ


27
Комментариев
0
Просмотров
1358
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.