10 січня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 10 января 2024 в 20:01

Війна з росією


Вночі війська агресора випустили 14 мін по Есманській, Зноб-Новгородській, Свєській та Середино-Будській громадах. Протягом російські солдати 100 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів і РСЗВ десять громад: Білопільську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську і Юнаківську. Унаслідок обстрілу було пошкоджено приватний житловий будинок.

Напередодні, 9 січня, внаслідок ворожих обстрілів виникла масштабна пожежа в одному з населених пунктів Сумського району: загорілося одразу кілька житлових будинків, зокрема багатоквартирний. Завдяки оперативній та професійній роботі працівників ДСНС пожежу було загашено.

Допомога Захисникам


Сумчан запрошують долучитися до акції "Пакунок вдячності", яка присвячена нашим землякам, що захищають Україну в різних напрямках країни. Нашим воїнам збирають:

▪️хімічні грілки для рук та ніг
▪️теплі устілки від 40 розміру
▪️теплі шкарпетки (нові)
▪️теплі рукавиці (перчатки)
▪️термобілизна (від 48 розміру)
▪️теплі светри, кофти(бажано нові!)
▪️кава, чай
▪️смаколики
▪️гігієна (гелі для душу, засоби для гоління, мило)
▪️вологі серветки
▪️протизастудні засоби (в термінах придатності), спреї для горла та носа
▪️дитячі малюнки та листи

Принести речі можна за двома адресами: міська галерея (вул. Соборна, 27) та ГО "СББ-ТІЛ" (вул. Холодногірська, 35). Фінансову допомогу можна перерахувати на картку 5375 4112 1212 6085.

Урочистості


10 січня Сумська область відзначила своє 85-річчя! Сумщина може пишатися своєю історією, здобутками та людьми, що володіють стійким, незламним, наполегливим, безжурним, творчим і працьовитим характером. Побажаємо Сумщині та її чудовим жителям здоров'я, перемоги, миру і добра!

Культура та народні традиції


У Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка провели майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок для вихованців Інклюзивно-ресурсного центру та їхніх батьків. На майстер-класі малеча разом із батьками не лише виготовляла українські обереги, а й дізналася багато цікавого про історію ляльок-мотанок та українські культурні традиції, пов'язані з їхнім виготовленням.

Прогноз погоди на 11-13 січня


11 січня

Сумська область: вночі 0°...-5°, вдень -3°...+2°.
Суми: вночі -2°...-4°, вдень 0°...+2°.

12 січня

Вночі -12°...-17°, вдень -10°...-15°.

13 січня

Вночі -16°...-21°, удень -11°...-16°.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ГУ ДСНС України у Сумській області

21
Комментариев
0
Просмотров
1244
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.