10 липня: як почався тиждень у Сумах і на Сумщині

ВС 10 июля 2023 в 23:46

Війна з росією


Вночі та вранці ворог 15 разів обстріляв Краснопільську та Хотинську громади. Упродовж дня російські окупанти завдали 180 ударів по восьми громадах Сумської області: Білопільській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській. Росіяни гатили з усього, що потрапило під руку: артилерії, безпілотників, гелікоптерів, гранатометів і мінометів. За попередньою інформацією - без наслідків для мирного населення. За іншими даними, осколками було пошкоджено ферма і кілька житлових будинків.

Безпека


"Екстреної та примусової евакуації жителів п'ятикілометрової прикордонної зони на Сумщині не буде", - заявив на брифінгу голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх. Кожен мешканець прикордонних із росією районів Сумщини вільний обирати: жити йому під російськими обстрілами чи евакуюватися.

Упродовж минулого тижня піротехніки виявили та знищили 13 вибухових пристроїв на території Охтирського та Сумського районів.

Благодійність


Дитячий фонд ООН (UNICEF) передав Сумській обласній дитячій клінічній лікарні медикаменти, медичне обладнання та інструменти, різні медичні матеріали.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

29
Комментариев
0
Просмотров
1832
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.