1 грудня: що сталось у Сумах і Сумській області у перший день зими

ВС 01 декабря 2023 в 23:33

Війна з росією


Вночі війська окупантів 17 разів піддали обстрілу з артилерії та мінометів Зноб-Новгородську, Середино-Будську та Юнаківську громади. 1 грудня українські прикордонники збили в небі над Сумщиною три російські дрони-камікадзе. Протягом дня ворог 20 разів обстріляв з артилерії та мінометів Білопільську, Краснопільську та Середино-Будську громади.

Напередодні, 30 листопада, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено будівлі автостанції та ліцею, багатоквартирний будинок, п'ять приватних житлових будинків, п'ять магазинів, два автомобілі та два гаражі.

Рух волонтерів


У Сумській області було створено Раду волонтерів, яка стане консультативно-дорадчим органом при Сумській ОВА.

Боротьба з негодою


У перший день зими природа продовжила доставляти проблеми Сумщині - засипала область мокрим снігом. Для очищення доріг місцевого та національного призначення від снігу в п'ятницю було задіяно 46 одиниць техніки.

Синоптики прогнозують мокрий сніг і в суботу, 2 грудня. У неділю та понеділок сильні опади не передбачаються, зате на дорогах на мешканців області чекає ожеледь.

Здоров'я та благодійність


КНП "Клінічна лікарня №5" отримала від благодійного фонду "Відкриті очі" компанії SoftServe операційний стіл вартістю 3 млн. 360 тис. грн. Стіл виготовлений на замовлення за кордоном і є універсальним: його можна використовувати в загальній хірургії, гінекології, ортопедії, проктології, травматології, урології та ендоскопії.

Урочистості та освіта


3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначить Міжнародний день людей з інвалідністю. У зв'язку з цим хочеться нагадати, що в Сумах діє Сумський багатопрофільний НРЦ №1, який надає дітям з особливими освітніми потребами послуги освітнього та реабілітаційного характеру. До складу НРЦ входять 9 дошкільних груп і 2 класи початкової школи.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1382
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.