9 серпня: як минула у Сумах і на Сумщині середа

ВС 09 августа 2023 в 22:32

Війна з росією


Уночі та вранці російські військові 10 разів ударили по Великописарівській, Зноб-Новгородській та Хотинській громадах. Упродовж дня агресор продовжив обстріли - завдав понад 80 ударів з артилерії, гранатометів і мінометів по п'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Новослобідської та Середино-Будської. За попередніми даними, обійшлося без жертв і руйнувань.

Волонтерська та миротворча діяльність


Сумська ОВА підписала Меморандум про співпрацю з волонтерською організацією "Плурітон". Мета співпраці - спільна допомога українцям, які повертаються в Україну з тимчасово окупованих територій. Також відбулася зустріч представників обласної влади з миротворцями з Нідерландів - організацією "РАХ" (ПАКС).

Військова освіта


Завдяки зусиллям голови Сумської ОВА Володимира Артюха в Сумах буде відновлено діяльність Сумського міського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І. Г. Харитоненка (у минулому - Сумське вище артилерійське командне двічі Червонопрапорне училище ім. М. В. Фрунзе). М. В. Фрунзе).

Молодь


У Сумах пройшов обласний молодіжний форум "В єдності наша сила: Сумщина", який був приурочений до Дня молоді в Україні. Серед інших питань на форумі розглядали методики щодо взаємодії з молоддю, яка приходить із фронту, і з молодими людьми з числа ВПО. Також обговорювали заходи, які сьогодні найбільш важливі та актуальні для громад Сумської області.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

29
Комментариев
0
Просмотров
1483
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.