8 вересня: що трапилось у Сумах і на Сумщині

ВС 08 сентября 2023 в 12:10

Війна з росією


Головне. Зранку, приблизно о 5:30, росіяни завдали ракетного удару по приватному житловому сектору міста Суми. Один будинок було знищено повністю, 20 будинків і вісім автомобілів було пошкоджено. З-під завалів рятувальники визволили мешканців зруйнованого будинку: чоловіка (1953 р.н.) і дружину (1958 р.н.) Жінка перебуває в реанімації. Також врятували переляканого пса. Обійшлося без жертв. Крім Сум, уночі 13 разів обстріляли з артилерії та мінометів Середино-Будську громаду.

Упродовж дня загарбники 61 раз піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів сім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілу було поранено двох місцевих жителів, пошкоджено приміщення будинку культури та чотири приватні домашні господарства.

Заарештували російського агента


У Сумській області розкрили та заарештували російського агента. Нею виявилася жінка. Вона відстежувала дислокації українських військових військ і повідомляла координати їхнього місцезнаходження ворогу, а також створювала агентурну мережу. Зокрема, удар російськими дронами-камікадзе по міській інфраструктурі Сум 7 вересня 2023 року скоординував цей агент.

Відновлення Сумщини


У Конотопському районі замість зруйнованого мосту побудували понтонну переправу Вона з'єднає північні та центральні райони області

Спорт


Напередодні Дня фізичної культури і спорту міська влада Сум нагородила провідних спортсменів, спортивні колективи та тренерів відзнаками та цінними подарунками. Так, відома сумська гімнастка Анастасія Курашвілі була удостоєна Почесної відзнаки "За заслуги перед містом" ІІІ ступеня.

Свята


Сьогодні, 8 вересня, православні України відзначають Різдво Пресвятої Богородиці. Раніше це свято відзначали 21 вересня, але у зв'язку з переходом Православної церкви України (ПЦУ) на новоюліанський календар усі церковні свята відтепер відзначатимуться на 13 днів раніше. Помолимося Пресвятій Богородиці та попросимо Її про мир і захист України.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

28
Комментариев
0
Просмотров
1540
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.