8 серпня: що трапилось у Сумах і Сумській області

ВС 08 августа 2023 в 22:29

Війна з росією


Вночі та вранці ворог 11 разів обстріляв із мінометів Хотинську громаду. Попередньо - без втрат. Протягом дня російські війська завдали 76 ударів з артилерії та мінометів по семи громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Новослобідській та Хотинській. Було пошкоджено два приватні житлові будинки та дві літні кухні.

Урочистості


8 серпня Україна відзначила День військ зв'язку. Важко переоцінити роль цього роду військ у війні з росією. Сьогодні оперативний, надійний зв'язок - це насамперед мобільне управління військами, вчасне оповіщення про дії з боку противника, забезпечення чіткої координації між різними військовими підрозділами та багато іншого.

Здоров'я


Коштом Сумської громади було куплено, поставлено та введено в експлуатацію в Центральній міській клінічній лікарні сучасне медичне обладнання, що призначене для лікування пацієнтів із різними, зокрема й найскладнішими, формами аритмії серця.

Освіта


Протягом року з 1 вересня 2023 року до 31 серпня 2024 року 45 обдарованих дітей Сумської області (це переможці різноманітних конкурсів, олімпіад, спортивних змагань) отримуватимуть стипендію, призначену головою Сумської ОДА. Розмір стипендії становитиме 50% прожиткового мінімуму для дітей 6-18 років.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

28
Комментариев
0
Просмотров
1615
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.