8 квітня: що було важливого в Сумах і на Сумщині в суботу

ВС 08 апреля 2023 в 23:45

Життя


На деревах у місті продовжують набухати і розкриватися бруньки, випускаючи на білий світ нове зелене життя. Напередодні Вербної неділі Господь, незважаючи на те, що незабаром йому доведеться зійти на Голгофу, намагається надихнути своїх дітей - нас із вами, розбудити смак до життя і любові до самих себе. Автор новини після чудового концерту "Зарубіжні хіти", що пройшов у сумській філармонії, зазирнув на Театральну площу і заціпенів від щасливого здивування. Життя на площі, як того й хотів Господь, оголошувало околиці дзвінкими дитячими голосами. А голоси дітей важливіші для Господа, ніж труби архангелів і шум крил ангелів. Адже діти - нова вдячна паства Господа, яка не ставить під сумнів, що життя - це справжнє диво і заради цього дива варто жити.

Війна з росією


Вночі ворог 46 разів обстріляв Великописарівську, Краснопільську та Середино-Будську громади. Протягом дня 8 квітня російські відморозки завдали близько 80 ударів по чотирьом громадам Сумської області: Білопільській (з гранатометів, мінометів та було скинуто з БпЛА два вибухові пристрої), Великописарівській (з гранатометів), Краснопілянській (з мінометів) та Хотинській (з мінометів). На щастя, обійшлося без втрат.

Культура


Ансамбль ложкарів "Невловимий ритм" - учні ДМШ №2 міста Суми посіли І місце у ІІ Всеукраїнському конкурсі мистецтв "Українська весна" в номінації "Народні інструменти". Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

40
Комментариев
0
Просмотров
1522
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.