4 серпня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 04 августа 2023 в 23:22

Війна з росією


Уночі та вранці російські солдати 11 разів обстріляли Хотинську громаду. Попередньо - без втрат. Натомість упродовж дня ворог вирішив "відігратися" - 100 разів ударив по дев'яти громадах: Білопільській, Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Миропільській, Новослобідській, Серединно-Будській, Хотинській та Юнаківській. Ворог задіяв для обстрілів некеровані авіаційні ракети, артилерію, міномети та реактивні системи залпового вогню. Унаслідок обстрілів пошкоджено три приватні житлові будинки та ЛЕП.

Безпека


Обласна влада намагається розробити технологію допомоги жителям 5-ти кілометрової прикордонної зони, які відмовилися від добровільної евакуації. Проблема полягає в тому, що росіяни цілеспрямовано б'ють по лініях електропередач у зазначеній зоні, а відновлення пошкоджених ЛЕП пов'язане з ризиком для життя працівників ремонтних служб, бо вони нерідко потрапляють під повторні ворожі обстріли. Варіант розв'язання проблеми - забезпечення жителів цих небезпечних районів автономними джерелами електроенергії (генераторами, сонячними батареями тощо).

З 4 по 7 серпня рятувальники прогнозують на Сумщині найвищий клас пожежної небезпеки. У зв'язку з цим рятувальники звертаються до жителів області з проханням своєчасно гасити осередки можливого виникнення пожежі.

Здоров'я


На кошти Сумської громади було придбано потужний медичний лазер для Центру урології при КНП "Клінічна лікарня Святого Пантелеймона". Лазер буде використовуватися, зокрема, для лікування аденоми простати та фрагментації каменів сечової системи. Важливо зазначити, що таке сучасне обладнання є лише в п'яти-шести приватних клініках в Україні.

Спорт


Збірна України взяла участь у чемпіонаті Європи з класичного жиму лежачи (Франція) і виборола 5 золотих, 7 срібних і 3 бронзові нагороди. Однією з переможниць стала Анна Рикун із Сум. Виступивши у ваговій категорії до 63 кг, вона вичавила від грудей 110 кг. Молодець!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

29
Комментариев
0
Просмотров
1905
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.