30 червня: як закінчився місяць у Сумах і на Сумщині

ВС 30 июня 2023 в 22:50

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі війська чотири рази вдарили з гранатометів і мінометів по Середино-Будській та Шалигинській громадах. За попередніми даними, без втрат. Протягом дня агресор 94 рази обстріляв з артилерії, гранатометів, мінометів і реактивних систем залпового вогню дев'ять громад: Білопільську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Хотинську і Юнаківську. Наслідки обстрілів: поранено 17-річного юнака та пошкоджено складське приміщення місцевої агрофірми.

Волонтерський рух


З перших днів війни з росією у школі №12 у Сумах діє волонтерський рух. Викладачі навчального закладу всіляко допомагають військовим - виготовляють окопні свічки, плетуть маскувальні сітки, збирають кошти. Від імені командира 155-го територіального батальйону колективу школи було оголошено подяку за суттєву допомогу військовому формуванню.

Культура та благодійність


29 червня з нагоди святкування Дня Конституції України в Сумах відбувся благодійний концерт "До Перемоги З Сурмами України", в якому взяв участь військовий оркестр 8-го Чернігівського початкового центру. Під час концертної програми відбувався збір коштів на допомогу ЗСУ.

Комунальна сфера


КП "Міськводоканал" "обрадував" сумчан: компанія зібралася підняти на 22,5% тарифи на воду.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

35
Комментариев
0
Просмотров
1834
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.