28 лютого: що трапилося в Сумах та на Сумщині упродовж цього дня

ВС 28 февраля 2023 в 16:38

Війна з росією


У ніч із 27 на 28 лютого окупанти 36 разів вдарили з реактивних систем залпового вогню та мінометів по Есманській, Середино-Будській та Хотинській громадам. Хотілося б бачити обличчя матерів цих "бравих вояк": що на них написано - захоплення чи зневага до своїх синів? Від цього залежить майбутнє як війни, а й росії як держави.

Протягом дня 28 лютого хвора на всю голову русянка 106 разів обстріляла сім громад Сумської обоасті: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Новослобідську, Середино-Будську та Шалигінську. На територію Великописарівської громади ворожий безпілотник скинув два вибухові пристрої, внаслідок чого було пошкоджено приватний будинок. Схоже, росіяни не знають закону бумерангу, згідно з яким усі бомби, міни, ракети, снаряди, випущені проти України, сто пудів повернуться до Росії. І тоді русне гаплик!

Культура


Культура – це те, що сучасники залишають своїм нащадкам поряд із історією своєї держави, економічними, науковими та технічними здобутками. Значення культури в Україні, в якій другий рік триває війна, неможливо переоцінити. Досягнення у культурі надихають людей, наповнюють їхні серця оптимізмом та вірою у швидку Перемогу над агресором.

Тому викликає захоплення та повагу кожна перемога талановитих сумських дітей на українських та міжнародних конкурсах. В одному з таких конкурсів, канадсько-українському фестивалі дитячої та юнацької творчості "Paris – Toronto 2023", взяли участь учні ДМШ №4 м. Суми та стали його лауреатами: Дар'я Меденцова та Таїсія Дяченко (ІІ місце), Алісія Дяченко, Марина Карпенко Поліна Легуша (ІІІ місце). Щиро вітаємо лауреатів!

Освіта


Сумські вчителі взяли участь у Всеукраїнському конкурсі "Вчитель року – 2023" та чудово виступили у його І турі. До п'ятірки призерів увійшли Тетяна Густей (I місце, номінація "Основи здоров'я"), Леонід Сень (I місце, номінація "Фізична культура,), Марина Добровольська (номінація "Основи здоров'я"), Марина Власенок (номінація "Фізична культура"), Тетяна Литовченко (номінація "Фізична культура"), Олена Ковальова (номінація "Фізична культура"), Світлана Корж (номінація "Початкова освіта").

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

45
Комментариев
0
Просмотров
1400
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.