26 грудня: що сталось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 26 декабря 2023 в 17:56

Війна з росією


Вночі війська ворога п'ять разів ударили з артилерії по Краснопільській громаді. Упродовж дня ворог 140 разів піддав ударам з артилерії, гранатометів, мінометів, ПТКР (протитанкова керована ракета) та РСЗВ чотири громади: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську та Хотинську.

На знак подяки нашим Захисникам


Денис Рудиченко - сумчанин. Вступив добровольцем до ЗСУ у квітні 2022 року. Командував відділенням протитанкових ракетних комплексів. Загинув 31 жовтня 2023 року у віці 33 років унаслідок ворожого обстрілу на Харківщині. Рідні та близькі Дениса зареєстрували петицію про присвоєння йому звання "Герой України". Просимо всіх небайдужих підтримати петицію, пройшовши за посиланням.

Проблема з електрозабезпеченням


Станом на сьогодні на Сумщині залишаються без світла 58 населених пунктів (2200 абонентів), із них два населені пункти (72 жителі) виявилися знеструмленими через негоду.

Спорт


Учні Сумської області мають чудову можливість проявити свій талант спортсмена на всеукраїнському рівні - взяти участь в учнівських змаганнях "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги". Змагання проводяться у п'яти видах спорту: баскетболі, волейболі, спортивному орієнтуванні, футзалі та чирлідингу (вид спорту, що поєднує в собі акробатику, гімнастику та танці). Для того щоб узяти участь у змаганнях, учнівським командам до 1 лютого 2024 року потрібно подати заявку та зареєструватися на сайті https://scl.gov.ua/

Здоров'я


За минулий тиждень у Сумах захворіло 1705 осіб. У 138 із них встановлено діагноз COVID-19.

Життя


Минулого тижня в Сумах народилося 24 нових жителі: 13 юних козаків і 11 чарівних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я, миру та ангельського захисту!

Культура


Центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка влаштувала свято для найактивніших юних читачів бібліотек Сумської громади, а також для тих дітлахів, хто бере активну участь у конкурсах, пише вірші, малює, співає, грає в шахи. Для юних книголюбів було підготовлено розважальну програму "Мереживо новорічних візерунків" та солодкі подарунки.

Олексій Скоркін, житель Великої Писарівки, власним коштом відкрив у селищі два музеї - музей меду і музей борщу та сала. Нижче відеосюжет компанії Кордон.Медіа.



Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

21
Комментариев
0
Просмотров
1101
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.