23 лютого: що було в Сумах і на Сумщині

ВС 23 февраля 2023 в 21:03
Як і протягом усього останнього року в Сумах та Сумській області поруч сусідять війна і життя.

Війна з росією


У ніч із 22 на 23 лютого росіяни завдали понад 30 ударів по території Есманської громади.

Приблизно опівдні у Сумах було чути звуки вибухів. Вони були спричинені плановими навчаннями військових, як повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

Чотирьом сумським добровольцям: Олександру Білявському, Роману Кукленко, Євгену Степаненко та Георгію Цедику було присвоєно звання "Почесний громадянин м. Суми" (посмертно). Добровольці загинули на початку війни, 7 березня 2022 року, у бою із загарбниками у с. Нижня Сировотка.

Сумському воїну Андрію Тимофеєву вручили нагороду "Захисник України. Герой міста Суми".

Україна збирає танки Leopard як "зі світу по нитці". Сьогодні Іспанія заявила про передачу українській стороні шести німецьких танків. Сподіватимемося, що не за горами той день, коли українські військові підприємства запустять виробництво танків та іншого сучасного озброєння.

Бізнес


Підприємцям Сумської та ще дев'яти областям України пропонується поборотися за грант від Міжнародної організації з міграції ООН. Сума гранту для мікропідприємств (менше 10 працівників) складає 4500 євро, для малих підприємств – 20 000 євро. Дедлайн подання заявки на отримання гранту – жовтень 2023 року.

Культура


Продовжує радувати та захоплювати талановита сумська молодь. Так, учень ДМШ №2 м. Суми Павло Закаблук став переможцем двох Міжнародних конкурсів, що проводились у м. Рим, Італія: "Talant Fest" – I премія та "Fresh art" – II премія.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

37
Комментариев
0
Просмотров
1804
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.