2 жовтня: що сталося у Сумах і на Сумщині на початку тижня

ВС 02 октября 2023 в 23:37

Війна з росією


Ніч і вранці минули без обстрілів. Протягом дня загарбники 50 разів завдавали ударів з артилерії, гелікоптера, гранатометів, мінометів і літака п'ятьом громадам: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Шалигинській та Юнаківській.

Безпека


У Сумській області облаштували 15 нових захисних споруд.

Надзвичайна подія


Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило, що мера Сум Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури міста Олександра Журбу затримали під час одержання хабара - 1,4 млн. грн. Чекаємо роз'яснень офіційних джерел.

Культура


Приурочена до Дня захисників і захисниць, у Сумському обласному художньому музеї ім. М. Онацького відкрилася виставка "Мистецтво маленьких кроків". М. Онацького відкрилася виставка "Мистецтво маленьких кроків", у якій використано експонати з приватної галереї "Кусум". Особливість цих експонатів у тому, що вони створені з безпечних фрагментів військових предметів (боєприпасів).

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 26 нових мешканців: 11 хлопчиків і 15 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я та ангельського захисту.

Спорт


Сумчан запрошують узяти участь у традиційному забігу "ЕкоКрос-2023", який стартує 7 жовтня о 13:00. Вимоги до учасників: вони мають зібрати команди з п'яти осіб.


Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

28
Комментариев
0
Просмотров
1247
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.