19 жовтня: що трапилось у Сумах і Сумській області цього дня

ВС 19 октября 2023 в 14:29

Війна з росією


Головне. Напередодні, 18 жовтня, пізно ввечері, приблизно о 22:40, російський БпЛА типу "Шахед" влучив в один з інфраструктурних об'єктів міста Суми (спортивний комплекс "Олімп"). Крім об'єкта, було пошкоджено три житлові будинки. Обійшлося без жертв. Наразі на місці надзвичайної події (біля СК "Олімп") діє виїзна комісія. Постраждалі можуть звернутися по допомогу за номером телефону (066) 543-76-77.

Упродовж дня окупанти 188 разів завдали ударів з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів та РСЗВ по вісьмом громадам: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу дістав поранення мирний житель.

Безпека


18 жовтня жителі двох сіл у Лебединському районі звернулися до поліції Сумської області. Вони повідомили про знахідку авіаційної некерованої ракети і касетного суббоєприпасу від реактивної системи залпового вогню "Смерч". Обидві знахідки становлять серйозну небезпеку: бойова частина авіаційної ракети, що не розірвалася, і бойовий елемент касетної частини ракети від РСЗВ. Один такий елемент містить сотні металевих роликів, які під час вибуху бойового елемента здатні пробити сталевий лист товщиною 6 мм на відстані 10 м і 2 мм на відстані 100 м. Обидва вибухові пристрої були залишені "в подарунок" росіянами ще на початку війни.

Опалювальний сезон у Сумах


Опалення в місті обіцяють увімкнути в п'ятницю, 20 жовтня. Для підключення опалення в усіх будинках Сум знадобиться приблизно три дні.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Поліція Сумської області

27
Комментариев
0
Просмотров
1300
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.