19 листопада: як тривало життя у Сумах і Сумській області у неділю

ВС 19 ноября 2023 в 19:56

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі війська 20 разів обстріляли з артилерії та мінометів Великописарівську, Есманську, Краснопільську та Середино-Будську громади. Протягом дня окупанти 130 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА та мінометів сім громад: Білопільську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Середино-Будську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів загинув один місцевий житель.

Безпека


Підрозділи ППО області отримали п'ять позашляховиків, які після модернізації допоможуть посилити захист неба над Сумщиною.

Евакуація дітей з 30-ти кілометровій зоні на Сумщині


Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх: "Евакуація з 30-кілометрової зони стосується дітей, за яких відповідає держава, які опинилися у складних життєвих умовах. І ми робимо все, щоб їм допомогти. Це не примусовий захід, а чіткі інструкції, як діяти, у випадку ситуації, коли така евакуація може стати необхідністю".

Благоустрій


Ольга Чеботарьова передала в подарунок Сумам 1000 троянд. Символічний подарунок, бо Ольга живе в селі Трояндове, Одеська область. Троянди висадили в центрі міста, зокрема біля Альтанки.

Культура


Творча молодь Сум продовжує радувати своїми здобутками у творчих конкурсах. Так, за останній час юні музиканти досягли певних вершин у двох конкурсах:

  • У Міжнародному конкурсі мистецтв "Живе коріння": у номінації "Академічний вокал" - Ліана Костенікова, Дар'я Кулагіна та Вероніка Попович (диплом I премії); Марія Сухоставець, Софія Будник, Дмитро Кулагін (диплом II премії); у номінації "Хоровий спів" - хор молодших класів "Любчики" (диплом I премії); у номінації "Авторська музика" - Михайло Липовий (диплом I премії);
  • У III Всеукраїнському двотуровому вокальному конкурсі "Осінній промінь" у номінації "Академічний вокал" - Вероніка Кольцова (Гран-прі); Лідія Чернявська та Софія Надтачеєва (диплом I ступеня).

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

21
Комментариев
0
Просмотров
1564
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.