19 грудня: що сталось у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 19 декабря 2023 в 21:41

Війна з росією


Вночі та вранці війська агресора завдали 24 удари з артилерії та мінометів по Есманській та Краснопільській громадах. Упродовж дня ворог 100 разів ударив з артилерії, гранатометів, мінометів, реактивних систем залпового вогню та стрілецької зброї по п'яти громадах: Білопільській, Есманській, Краснопільській, Новослобідській та Середино-Будській. Унаслідок обстрілів було поранено і госпіталізовано двох мирних жителів.

Безпека


За останні півроку в Сумській області було облаштовано 394 укриття, і на сьогодні їхня кількість становить 1998 об'єктів.

У Сумах створено штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який сьогодні відпрацьовував послідовність дій у разі НС у зимовий період.

Волонтерський рух


Шість років тому Катерина Андрєєва народила сина. За її словами, тоді її "життя висіло на волосині". Катерина вижила і дала слово допомагати дітям, які потребують допомоги дорослих. І сьогодні Катерина Андрєєва тримає слово - радує дітей, які живуть у 5-кілометровій зоні з росією, гостинцями. Там діти називають її "фея" і "наша мама". Спасибі, Катерино, за щедре серце і відвагу!

Здоров'я


Ось уже півтора року команди мобільних бригад первинної медичної допомоги Академії сімейної медицини України та ВООЗ надають медичну допомогу жителям сіл Боромлянської, Свеської та Черниченської громад. З листопада мобільні бригади медиків стали обслуговувати мешканців Білопільської, Ворожб'янської та Річківської громад.

За минулий тиждень у Сумах захворіло 1810 мешканців, у 194 з них встановлено діагноз COVID-19.

Освіта


У 2023 році 19 вчителів Сумської області успішно пройшли сертифікацію. З них 13 вчителів української мови та літератури і шість викладачів математики.

Культура


У Сумах у дистанційному форматі відбувся Відкритий обласний конкурс юних піаністів імені Міни Танфелевої. 46 конкурсантів змагалися у трьох вікових категоріях і трьох музичних видах: старовинні танці, маленькі прелюдії та інвенції Й.С. Баха та різноманітні твори українських композиторів.

Новорічні свята для дітей


У суботу, 23 грудня, Сумська міська галерея запрошує дітей 6-10 років на "New Year Kids Party". На дітей чекає новорічна розважальна програма (квести, конкурси з призами та танці) і майстер-класи. Початок о 13:00. Благодійний внесок - 270 грн. Частина коштів піде на допомогу ЗСУ.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах народилося 28 нових мешканців: 14 хлопчиків і 14 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам здоров'я, миру та безпеки.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

25
Комментариев
0
Просмотров
1054
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.