18 травня: як пройшов у Сумах і на Сумщині цей день

ВС 18 мая 2023 в 16:02

Війна з росією


Зранку окупанти 10 разів обстріляли з артилерійських гармат Білопільську та Есманську громади. Наслідок обстрілів - шість пошкоджених будівель: п'ять житлових і одна нежитлова. Ганьба агресору, який воює з мирним українським населенням!

Протягом дня російська солдатня завдала 62 удари з артилерії та мінометів по шести громадах: Білопільській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській та Юнаківській. Традиційно мішенями ворожих обстрілів став житловий сектор: було пошкоджено два будинки, одну господарську споруду, сільськогосподарську техніку, а головне, було контужено двох місцевих жителів. В одному з населених пунктів Сумщини, що розташований лише за один кілометр від кордону з Росією, внаслідок обстрілу загорілася господарська споруда. Працівники ДСНС, перебуваючи в непростих умовах, загасили пожежу і в такий спосіб запобігли розповсюдженню вогню на сусідні споруди.

Свято


Сьогодні, 18 травня, українці відзначають День вишиванки. Вишивка на сорочках та інших елементах одягу для наших співвітчизників не просто вишукана прикраса, передана нам у спадок від наших предків. Вишивка на сорочках - символ національної ідентифікації, код української автентичності. А ще - система стародавніх візуальних оберегів, що споконвіку захищають українців від лиха та напастей. Але найважливіше: українська вишивка - послання Богові, своєрідна молитва до Нього.

Здоров'я


У КНП "Клінічна лікарня №5" провели ремонт - реконструювали реєстратуру та здійснили капітальний ремонт насосної станції, яка давно досягла пенсійного віку (69 років) і останні 11 років перебувала в аварійному стані.

Співробітники організації "ЦНАП у м. Суми" за підтримки волонтерського штабу "Українська команда" взяли участь у навчаннях, метою яких був розвиток навичок з надання медичної допомоги в екстрених ситуаціях: виникненні сильної кровотечі, опіків або обмороження, у разі раптової зупинки серця, появі проблем із диханням тощо.

Культура


19 травня - 8 червня в Сумах пройде театральний фестиваль "Арт-Хвиля" (оновлений "Чехов-фест"). У фестивалі візьмуть участь шість театрів із трьох міст: Києва, Луганська та Сум.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

32
Комментариев
0
Просмотров
1604
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.