18 грудня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 18 декабря 2023 в 18:29

Війна з росією


Ніч минула без обстрілів. Упродовж дня загарбники 60 разів піддали обстрілу з артилерії, гранатометів, мінометів і стрілецької зброї сім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Середино-Будську, Шалигинську та Юнаківську.

Напередодні, 17 грудня, внаслідок артилерійського обстрілу по місту Краснопілля загинула 69-річна мешканка. Вона померла на руках чоловіка, з яким прожила майже 50 років, і на очах онуки. Смерть російським окупантам!

Урочистості


18 грудня Сумщина з усією Україною відзначала День військової контррозвідки СБУ. Від ефективної, злагодженої, професійної роботи українських контррозвідників залежить багато чого, не тільки ситуація на державному кордоні та фронтах, а й безпека в тилу, включно зі збереженням об'єктів критичної інфраструктури та життям конкретних громадян України.

Діти


У Центрі культури та дозвілля, що на вул. Івана Сірка, 3, запрацював дитячий простір "Перші кроки". Нова локація розрахована на зовсім маленьких діток, від десяти місяців до двох років. Запис та додаткова інформація за номером телефону (099)3473938.

Добре, казкове різдвяно-новорічне свято відбулося в Сумах. На нього були запрошені діти військовослужбовців ЗСУ, учасників бойових дій, діти, батьки яких загинули (пропали безвісти) внаслідок воєнних дій, діти з внутрішньо переміщених сімей, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування. Свято розпочалося біля новорічної ялинки, а продовжилося на виставі-казці "Попелюшка".

Культура та благодійність


Сумська міська галерея запрошує мешканців та гостей міста взяти участь у майстер-класі "Різдвяний оберіг для воїн", де навчать створювати обереги у вигляді ляльки-мотанки. Один оберіг можна буде зробити для воїна, який захищає нашу країну від загарбників, а другий - для себе. Майстер-клас триватиме два дні - 20 і 21 грудня. Початок о 15:00. Реєстрація за номером телефону (095)4276237. Благодійний внесок - 50 грн.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

24
Комментариев
0
Просмотров
1051
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.