17 вересня: як минула у Сумах і Сумській області неділя

ВС 17 сентября 2023 в 21:34

Війна з росією


Вночі та вранці російські солдати 28 разів піддали обстрілу з мінометів і реактивних систем залпового вогню Краснопільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську громади. О 10:00 загарбники обстріляли з артилерії Великописарівську громаду. Від осколків на подвір'ї свого будинку загинув його 47-річний господар, а його 40-річна дружина була поранена. Близько 14:00 ворог ударив по Ворожбі. Був контужений один мирний житель і пошкоджено чотири житлові будинки, два магазини, газопровід і лінію електропередач, унаслідок чого приблизно 1300 жителів залишилися без електрики.

Загалом упродовж дня окупанти завдали майже 180 ударів з артилерії, гелікоптерів, дронів-камікадзе та мінометів по дев'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Ворожбянської, Есманської, Зноб-Новгородської, Краснопільської, Новослобідської, Хотинської та Юнаківської.

Урочистості


Сумщина разом з усією Україною відзначила День рятувальника. Сьогодні неможливо уявити собі життя в Україні без участі безстрашних представників цієї служби. Вони, наче добрі янголи, рятують людей із завалів, пожеж і повеней, що стали результатами ворожих обстрілів. Рятувальники гасять пожежі, відновлюють житло, розміновують територію та об'єкти, надають першу допомогу українцям, які постраждали в зоні бойових дій. Побажаємо українським рятувальникам здоров'я, захисту та успіхів у їхній нелегкій, небезпечній і благородній праці!

У суботу, 16 вересня, країна відзначила День хірурга. Хірурги ті ж рятувальники - витягують буквально з того світу наших поранених бійців і мирних жителів, які стали жертвами обстрілів, бомбардувань і вибухових пристроїв. Низький уклін українським хірургам!

Спорт


У Сумах відбувся відкритий Всеукраїнський турнір із дзюдо, присвячений пам'яті загиблих захисників України: полковника Олександра Аніщенка та капітана Максима Савченка. У турнірі взяло участь близько 400 спортсменів із різних регіонів України.

Напередодні, 16 вересня, у Сумах відбувся чемпіонат міста з веслування на байдарках, у якому взяли участь, крім ветеранів, вихованці двох ДЮСШ: "Старт" і "Україна" ім. О. Кулика.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1519
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.