15 грудня: як закінчився робочий тиждень у Сумах і Сумській області

ВС 16 декабря 2023 в 00:56

Війна з росією


Ніч минула без обстрілів. Протягом дня загарбники 41 раз обстріляли з артилерії, БпЛА, гелікоптерів і мінометів Білопільську, Зноб-Новгородську, Краснопільську та Новослобідську громади.

Навчання


У Сумській області провели командно-штабні навчання, на яких відпрацьовували дії, спрямовані на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій у зимовий період.

Різдвяно-новорічна програма для дітей


Жодна людина не може спокійно і без психічних травм перенести тягар війни, навіть якщо ця людина живе в тилу. Діти - найбільш вразлива частина населення. Внести в життя дитини світло, добро, любов, турботу, диво і казку - одне з першочергових завдань для дорослих. У зв'язку з цим викликає вдячність і повагу творча праця закладів культури в Сумах. Попри близьке сусідство з державою-агресором, сумські артисти, режисери, музиканти знаходять у собі сили та, без перебільшення сказати, іскри натхнення для нових постановок, спектаклів, програм і концертів, чимала частина яких присвячена наймолодшій глядацькій аудиторії міста. У період різдвяно-новорічних свят діти матимуть змогу подивитися в театрах міста Суми:

- З 15 грудня 2023 року по 15 січня 2024 року цикл розважальних програм і постановок: інтермедію за участю Святого Миколая "Ой, хтось Миколая любить", ігрову інтерактивну програму, новорічну прем'єрну інтерактивно-фантастичну виставу за п'єсою відомої української драматургині Неди Неждані "Зоряний шлях", а також вистави-казки, які сумська малеча вже встигла полюбити: "Попелюшку", "Пригоди Дюймовочки", "Принцесу без горошини" та інтермедію зі Святим Миколаєм - Сумський обласний академічний театр для дітей та юнацтва.

- З 17 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року виставу-шоу для сімейного перегляду "Попелюшка" - Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна (постановка режисера Дмитра Некрасова). М. Щепкіна (постановка режисера Дмитра Некрасова).

Важливо зазначити, що сумські театри створили програми для тих випадків, коли в місті будуть оголошені повітряні тривоги і діти перебуватимуть у бомбосховищах. Росіянам цього не зрозуміти - поки що не зрозуміти.

Різдвяно-новорічна програма для дорослих


Дорослим жителям Сум теж буде куди піти в різдвяно-новорічні свята. Сумчан запрошують:

До театру та філармонії

- 22 грудня "Ніч перед Різдвом" під звучання традиційних фольклорно-обрядових пісень Слобожанщини, але в новій сучасній інтерпретації - Сумський театр ім М. Щепкіна (постановка режисера Дмитра Некрасова).

- З 17.12.2023 по 14.01.2024 у Сумській обласній філармонії відбудеться цикл концертів під назвою "Новорічні сюрпризи":

  • 17.12.23 р. "Зимовий настрій" - концерт камерного оркестру старовинної та сучасної музики "Ренесанс";
  • 24.12.23 р. "З Новим роком та Різдвом!" - концерт ансамблю народної пісні "Слобожанські барви";
  • 25.12.23 р. "Різдвяний вечір з ароматом кави" - концерт за участю Т. Ластовецької (сопрано), О. Антонець (клавесин), Т. Сурган (скрипка) та Є. Зибіна (фагот). Зибіна (фагот);
  • 27.12.23 р. "Різдвяні мрії" - концерт камерного оркестру старовинної та сучасної музики "Ренесанс";
  • 28.12.23 р. "Зірки на сцену" - новорічна програма за участю творчих колективів і солістів філармонії;
  • 05.01.24 р. "Різдвяні мрії" - концерт камерного оркестру старовинної та сучасної музики "Ренесанс";
  • 07.01.24 р. "Зірки на сцену" - новорічна програма за участю творчих колективів і солістів філармонії;
  • 13.01.24 р. "З Новим роком та Різдвом Христовим!" - концерт ансамблю народної пісні "Слобожанські барви";
  • 14.01.24 р. "Січневі візерунки" - концерт творчих колективів і солістів філармонії.

У музеї та бібліотеки

- З 5 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року відбудуться тематичні екскурсії "Паперове мереживо Сумщини", "Новорічна ялинка", "Архітектурні святині Сумщини" - Сумський обласний художній музей ім. М. Онацького. М. Онацького.

- 25 грудня 2023 р. відкривається виставка "Традиції українського народу. Від давнини до сьогодення", де можна буде познайомитися з традиціями новорічних свят українського народу - Сумський обласний краєзнавчий музей.

- З 5 грудня 2023 р. по 7 січня 2024 р. відбудуться різдвяно-новорічні зустрічі з читачами та низка літературно-різдвяних вернісажів - Сумська обласна універсальна наукова бібліотека спільно з Сумською обласною бібліотекою для дітей.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

23
Комментариев
0
Просмотров
1037
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.