13 грудня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 13 декабря 2023 в 18:43

Війна з росією


Головне. Вночі росіяни випустили по нашій країні десять балістичних ракет, і всі десять були збиті силами ППО України. Також уночі ворог випустив п'ять мін і черги зі стрілецької зброї по Есманській та Свеській громадах. Упродовж дня окупанти 68 разів ударили з артилерії, гранатометів, мінометів і танка по семи громадах: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Новослобідській, Серединно-Будській, Хотинській та Юнаківській.

Напередодні, 12 грудня, внаслідок обстрілів було пошкоджено приватний житловий будинок і лінію електропередач.

На сьогодні в Сумській області не мають електрики через обстріли 58 населених пунктів і один з технічної причини.

Захист Сумщини


Громадська організація "Добро перемагає" придбала для наших захисників прожектор, який використовується в ППО. Дальність дії променя сягає 3 км.

Надзвичайні події


Компанія "Київстар" як компенсацію за збій системи, що стався 12 грудня з вини ворожої хакерської атаки, нарахує кожному абоненту, який зробив запит, 200 грн. У Телеграм-каналах повідомляють, що мобільний зв'язок від "Київстар" поступово оживає.

У Сумах помічені випадки крадіжки пожежних гідрантів - обладнання, необхідного для оперативного гасіння пожеж. Працівники КП "Міськводоканал" звернулися до сумчан із проханням. У разі виявлення випадків, коли невідомі особи, не одягнені в спецодяг із маркуванням КП "Міськводоканал", намагаються демонтувати пожежний гідрант, повідомляйте за номерами телефонів: 050)4078110, (067)5482112.

Підготовка до Різдва та Нового року


Сумські сім'ї (дітей з батьками) запрошують узяти участь у майстер-класі зі створення різдвяних сімейних оберегів. Майстер-клас відбудеться в суботу, 16 грудня, у міській галереї. Початок о 15:00. Запис за номером телефону (095)4276237. Частина зібраних коштів піде на допомогу ЗСУ.

Прогноз погоди на 14 грудня


У четвер, 14 грудня, у Сумах очікуються сніг, зокрема мокрий, дощ та ожеледь. Будьте обережні!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

21
Комментариев
0
Просмотров
1128
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.