11 грудня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 11 декабря 2023 в 18:43

Війна з росією


Вночі вранці ворог 20 разів ударив з АГС (автоматичного станкового гранатомета) по Середино-Будській громаді. Упродовж дня ворожі війська 70 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів та РСЗВ вісім громад: Великописарівську: Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську.

Напередодні, 10 грудня, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено адміністративну будівлю, п'ять приватних житлових будинків, пам'ятники на місцевому цвинтарі та лінію електропередач.

Новорічні свята


У Сумському національному академічному театрі драми та музичної комедії імені Щепкіна відбулася новорічна вистава-казка "Попелюшка", на яку були запрошені діти наших захисників і захисниць. Юних глядачів у театрі зустрічали костюмовані герої популярних мультфільмів і казок. А біля новорічної ялинки дітей було розіграно захопливу розважальну програму.

У Сумах триває благодійний фестиваль святкових виробів "Різдвяні історії". Щоб стати його учасником, потрібно самому виготовити новорічну саморобку і до 21 грудня принести її до Центру культури і дозвілля, що розташований за адресою: вул. Івана Сірка, 3. Автори найкращих новорічних робіт будуть нагороджені пам'ятними грамотами та дипломами, а їхні вироби продані на благодійному ярмарку. Кошти від продажу підуть на допомогу ЗСУ.

Діти


Кажуть, чужих дітей не буває. У Сумах живе родина, яка з 2014 року виховує прийомного хлопчика. А нещодавно родина прийняла до себе ще трьох дітей: двох дівчаток і хлопчика. Глава сім'ї - справжній чоловік. У перші дні повномасштабної війни з росією пішов захищати Сумщину, пізніше вступив до лав ЗСУ.

Надзвичайна подія


Сьогодні мешканець Сум, прийшовши додому, застав свою дружину в компанії з іншим чоловіком. На ґрунті ревнощів чоловік підірвав невідомий вибуховий пристрій. Від вибуху постраждали двоє. Триває розслідування події.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

20
Комментариев
0
Просмотров
1200
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.