1 серпня: що сталося у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 01 августа 2023 в 23:55

Війна з росією


Уночі та вранці ворог 21 раз ударив із гранатометів, мінометів і кулеметів по Білопільській, Шалигинській та Юнаківській громадах. За попередньою інформацією - без втрат і руйнувань. Упродовж дня російські війська 200 разів піддали обстрілу сім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Середино-Будську та Хотинську. Унаслідок обстрілів було пошкоджено три приватні житлові будинки, складське приміщення місцевого підприємства та трактор. Для обстрілів окупанти задіяли артилерію, гранатомети, міномети, некеровані авіаційні ракети та реактивні системи залпового вогню.

Суми після ворожих обстрілів


У будинку на вулиці Петропавлівська, 81, що постраждав 3 липня від удару російського "Шахеда", проводяться аварійно-відновлювальні роботи.

Мешканцям будинку, що постраждав від ворожого ракетного удару 29 липня, і тимчасово переміщеним особам, які знайшли притулок у Сумах, потрібні дрібна побутова техніка та посуд. Про це повідомили в терцентрі "Берегиня". Необхідні речі прохання приносити в терцентр: вул. Збройних Сил України, 18; тел. (050)405-56-70, (0542)604-995.

Історія


Працівникам ДСНС України у Сумській області вдалося врятувати 66 графічних малюнків Миколи Бондаренка з 89, які були представлені на виставці "Україна - 1933: кулінарна книга. Пам'ять людська". Виставка діяла впродовж майже шести років у рамках Центру дослідження руху опору Голодоморів на Сумщині, який було відкрито в одному з приміщень Сумського міжрегіонального вищого професійного училища. Це приміщення постраждало 29 липня внаслідок російського ракетного удару. Роботи Бондаренка опинилися під завалами.



Військово-патріотичне виховання молоді


"Січові орли" зі Стецьківської школи (Сумська громада) разом з іншими джурами з 22 областей країни взяли участь у Всеукраїнському етапі військово-патріотичної гри "Сокіл", що проходив у Львівській області. "Січові орли" проявили себе на змаганнях гідно, як і належить справжнім джурам.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

30
Комментариев
0
Просмотров
1910
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.