У Сумах з'явився "Розумний хаб" (Фото)

ВС 13 сентября 2017 в 11:00
«Розумний Хаб»  —  простір для тих, хто думає і хоче робити щось корисне
Хаб - Хаб (від англ. hub — «маточина», у переносному сенсі «центр діяльності») — в загальному значенні, вузол якоїсь мережі. (Вікіпедія)

Отже відтепер і у Сумах є центр, який зможе надати небайдужим сум,янам місце для генерування, опрацювання і розробки корисних ідей для нашого міста.



Про хаб від Олександра Такула (один із організаторів):
«Колись ми задалися певним питанням, щодо розвитку Сум і запустили борди із питанням «Суми — місто бидла?». Проте чомусь там ніхто не побачив питання і ця акція здобула немалий резонанс. Сьогодні ж, ми вирішили змінити суть і тепер питаємо «Суми — місто розумних?». Адже, активних людей у нас багато, але варто не забувати про розум, бо активно можна ж щось і руйнувати».

Про хаб від Дмитра Тіщенка (один із організаторів):
«Насправді, спочатку я думав, що тут пофарбую одну стіну і все, але після того пролазив накарачках тут ще понад 2 місяці. Якщо говорити про мету хабу, то це місце, де хотілося б аби люди об’єднувалися, ділилися своїми знаннями, придумували щось нове, впроваджували це… Це місце може бути використане для робочих зустрічей, тренінгів, семінарів, круглих столів і т.д.».

Дмитро розповів, що на сьогодні хаб буде працювати не з 9–20:00, як планується у майбутньому, а ситуативно — коли буде в цьому запит у людей, оскільки ще не має адміністратора — людини, яка б могла постійно бути на місці. Тому можна написати у фейсбуці і натомість вам вишлють анкету з трьома питаннями про захід, який ви б хотіли провести. До речі, це може бути й зустріч навіть 2 людей. Важливим є те, що простір є відкритим, а отже всі дійства, які в ньому відбуватимуться будуть публічними.



До того ж, хаб створений на кошти різних грантодавців, але це без рахунків за комунальні послуги, каву, чай, печиво. «Ми будемо фандрайзити», — сказав Олександр Такул.

«Невелика група розумних людей може змінити світ, насправді саме так завжди і було», — цитата Маргарет Мід, проте організатори стверджують: «але краще, щоб розумних було більше!».
 
57
Комментариев
0
Просмотров
4306
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.